Information

Nybygning
Bygherre: Privat
Funktion: Parcelhus
År: 2013

Villa Hideaway

Villaen, der putter sig i det skrånende terræn i Risskov ved Aarhus, virker ikke stor, når man ankommer ad den smalle stikvej. På den private haveside opleves villaen dog helt anderledes. Her rejser villaens vægskiver sig markant fra skråningen og rummene åbner sig med store glaspartier mod udsigten. Selvom huset ligger i 5. række i forhold til Aarhus bugten, har alle rum på de øverste niveauer flot sydøst-vendt havudsigt.

Fra vindfanget træder man direkte ind i Villa Hideaways særlige atmosfære. Køkkenet ligger som en ø i det langstrakte hovedrum omgivet af ”steder” til eksempelvis spisning, ophold, leg og samtale.

Villaen er opmuret i gule tegl med bagsiden vendt frem i facaden såvel som interiøret. En lang nordmur i insitu-støbt beton bærer de kraftige tværgående limtræsspær, der er synlige og giver visuel sammenhæng i hele huset. Alle skabe er indbygget i teglmurene med låger af egefiner, der har sammenhæng med de massive egetræsgulve. Villa Hideaway er baseret på ”musiske” forskydninger med rytme og poesi, der definerer designløsningerne på alle niveauer fra hovedkonstruktion til inventar.

Har du spørgsmål til projektet, eller er I ved at tænke på et lignende projekt?

Anne Katrine Arrildt
Arkitekt MAA / Partner

ak@EplusN.dk

Tlf: 8614 9500

Mobil: 4041 4081