Information

Restaurering
Opført: 2012

Bygherre: Privat bygherre

Funktion: Hotelværelser

Tranekær Slot

Tranekær slot består af to sammenbyggede pudsede og rødkalkede fløje på fundamentet af den oprindelige borg. Bygningerne er opført i tre etager med et ottekantet trappetårn i hjørnet mod gården der åbner sig mod slotssøen og parken. Tranekær Slot dateres tilbage til år 1160 og er Danmarks ældste verdslige beboede hus. I dag fungerer slottet som bolig for slægtens 13. generation.
Tranekær Slot er vinderprojekt i Realdanias kampagne Fremtidens Herregårde fra 2010. E+N Arkitektur har stået for istandsættelse og indretning af overnatningsfaciliteter og konferencefaciliteter. Indretningen af to køkkener og fjorten værelser med nye badeværelser er individuelt tilpassede med stor hensyntagen til de fredede interiører, møblementer og tagværkskonstruktioner.
På slottets første sal fik et badeværelse indgang gennem et stort egetræsskab, der hører til et møblement, der var specialfremstillet til værelset. I et andet værelse er et badeværelse indpasset i en af slottets dybe vinduesnicher. Kun en fine corian-skål i vindueskarmen, afslører at der er et badeværelse. Paneldøre kan åbnes op og skabe et baderum med toilet og bad indrettet i to tidligere reolnicher i slottets metertykke mure. Når paneldørene låses sammen, fungerer de som væg-afskærmning ud mod værelset.

Har du spørgsmål til projektet, eller er I ved at tænke på et lignende projekt?

Jesper Back
Arkitekt MAA / Adm. direktør / Partner

jeba@EplusN.dk

Tlf: 8734 9512

Mobil: 2840 8413