Information

Renovering / Revitalisering

Bygherre: Bestseller Retail Denmark

Udført: 2014-2017

Funktion: Erhverv

Rolle: Totalrådgivning

Areal: 4300 m²

Rømerhus

Rømerhus ligger som en markant bygning i hjertet af Aarhus på hjørnet af Skt. Clemens Torv, hvor Rømerhus og Clemensborg flankerer hver sin side af Skt. Clemens Bro over Aarhus å. Rømerhus, der i dag ejes af BESTSELLER, huser i det nederste etager cafe Rømer og en stor Bestseller-butik mens der på de øverste 3 etager er indrettet moderne kontorer.

Facadernes udtryk er genskabt, særligt i bygningens base omkring forretningsvinduerne, hvor mange af de arkitektoniske detaljer var gået tabt. I de nederste fire etager er det eksisterende gårdrum inddraget i bygningsarealet. Tag-etagen er tilbageført fra et uoriginalt og ikke klædeligt mansardtag til en nytolkning af det oprindelige tag.

Interiøret fremstår karakterfuldt med synligt bærende konstruktioner i underetagen samt i tagetagen i form af rustne ståldragere og råt konstruktionstræ. Bygningen har siden sin opførelse i 1887 samtidigt med Clemensbro været symbol på byens vækst og ”storby”-status og været et ikon i Aarhus’ bybillede. Bygningen har med renoveringen fået fornyet liv og værdi i bybilledet. Kontorerne er indrettet med høj æstetik, markant udtryk og som velindrettede moderne arbejdspladser.

Har du spørgsmål til projektet, eller er I ved at tænke på et lignende projekt?

Jostein Burmann
Bygningskonstruktør / Partner

jb@EplusN.dk

Tlf: 8614 9500

Mobil: 2925 7921