Information

Årstal: 2020

Bygherre: Private

Projekttype: Til- og ombygning

Funktion: Privat bolig

Platanvej

Bygningen i Hunderupkvarteret i Odense er tegnet og opført af arkitekt J.V. Dahlerup i forbindelse med hovedejendommen Villa Brandt i 1895. Samme arkitekt har tegnet Statens museum for Kunst, Ny Carlberg Glyptoteket og Det Kgl. Teater. Bygningen fungerede oprindeligt som hestestald med tilhørende karlekammer, men blev i 1980 konverteret til bolig og ombygget ad flere omgange. De nuværende ejere ønskede mere plads og en mere præsentabel ankomst til stedet, og løsningen blev en ny indkørsel, port, forplads og garage samt en tilbygning tilpasset den historiske bygning. Mønstermurværk, pudsede indramninger omkring koblede vinduespartier, spir og halvrunde kviste giver det nybyggede en detaljerigdom, som passer til stedet.

En glasoverdækket pergola med terrassevarmere samt muret udepejs, forlænger anvendelsen af haveterrassen til hele året, og danner samtidigt en let solafskærmning for den sydvendte stue.

Ombygningen omfatter nye kviste med glas og trælameller på flunkene for at give bedre lys og udsyn fra 1. salen, udskiftning af vinduer, inddragelse af garagerum til bryggers samt en ny hall med halvsvingstrappe samt elevator for fremtidssikring.

Har du spørgsmål til projektet, eller er I ved at tænke på et lignende projekt?

Jostein Burmann
Bygningskonstruktør / Partner

jb@EplusN.dk

Tlf: 8614 9500

Mobil: 2925 7921