Information

Nybygning
Udført: 2016-19

Bygherre: Privat

Funktion: Bolig

Langelinie 181, Odense

Hunderupkvarteret i Odense består af smukke, gamle villaer, hvoraf de fleste ejendomme er bygget i industrialiseringens guldalder i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. 

Med den prominente adresse Langelinie og en baghave der grænser op til Odense Å, var ønsket at skabe et moderne men klassisk familiehjem, tilpasset både de historiske omgivelser og den smukke natur.

Bygningen er trukket tilbage på den smalle, aflange grund, så der skabes en ankomst- og overgangszone, med plads til port, garage og grønne elementer. Villaen fremstår fra gadesiden klassisk, symmetrisk, med høj stueplan som giver en ophøjet indgangssituation, for mod haven at løsne op i et mere moderne formsprog, der åbner op mod udsigten, nedskalerer og danner varierede uderum og oplevelser i en terrasseret baghave, der afslutter dramatisk med den stejle skråning mod ådalen.

Bygningens ydre fremtoning viser det store fokus, der har været på materialer og håndværk af høj kvalitet. De klassiske bygningselementer, som markante skorstene og kviste på opskalket tegltag, karnap, koblede vinduer med naturstensindfatninger og -sålbænke, murede stik og gesimser, granittrappetrin og trappegelænder, er nytolket og tilpasset den nye bygning, der med de mere nutidige tegl- og tagstens nuancer lægger bund til de mere historiske detaljer.

Den samme kærlighed for detaljen er lagt i bygningens indre, hvor hvidmalede høje fyldningspaneler, vindueslysninger, gerichter, fod- og stuklister får modspil af de mere rå Ølands- og egetræsgulve. Boligen er disponeret med stueplanet som familiens fælles leverum, med varierede opholdsrum og lange kik som ofte ender i den smukke udsigt. Et trapperum leder op til den mere private 1. sal og ned til den rummelige, høje kælder. Alle etager har adgang til forskelligartede uderum, og alle rum er tegnet med fokus på varieret lysindfald, hvilket gør, at i denne villa kan solens gang opleves enten udenfor eller igennem smukke, smalle sprosser.

Har du spørgsmål til projektet, eller er I ved at tænke på et lignende projekt?

Anne Katrine Arrildt
Arkitekt MAA / Partner

ak@EplusN.dk

Tlf: 8614 9500

Mobil: 4041 4081