Information

PROJEKTTYPE:

Kultur

Great Northern

Den nye golfbane Great Northern ligger på et bakkedrag ved Over Kærby og de flade marker på Tårupstrande tæt ved Kerteminde by.

Klubhus og hotellejligheder er udformet i tæt samspil med landskabets særegne karaktertræk og golfbanen, der er tegnet af de på verdensplan velansete golfbanedesignere fra Jack Nicklaus Design. Landskabets unikke potentiale udnyttes også fuldt ud i forbindelse med bygningernes placering i landskabet – med oplevelse af såvel stramt styrede kig som store imponerende udsigter. Langs indkørslen fås først et langt kig mod klubhuset. Dernæst svinger vejen rundt langs en græsdækket vold, hvor hotellejligheder, der diskret er indbygget i volden, har panoramaudsigt ud over golfbanerne. Projektet er skabt ud fra sammenhængen mellem landskabet og golfbanens design. Iscenesatte landskaber giver dramatiske og poetiske oplevelser fra såvel ankomstvej som fra klubhus, gæstelejligheder og på selve golfbanen.

Projektet omfatter golfklubhus med restaurant, omklædningsfaciliteter, pro shop, administration og loungearealer; juniorklubhus med trænings- og omklædningsfaciliteter for juniorspillere, golfsimulator, overdækket driving range; hotellejligheder integreret i terræn. Ud over bygningerne er der udført projekt til tekniske bygværker som pumpehuse og toilethuse i terræn, udvendige terrassearealer og belægninger, vejprojekt og parkeringsarealer.

Alle bygninger er udført i et sammenhængende koncept af kompromiløst og karakterfuldt design i kvalitetsmaterialer, der spiller sammen med naturoplevelsen : vægge i græsk natursten, gulve i natursten, svævende tagflader belagt med akaciespån i kombination med avancerede glasfacader, der ophæver grænsen mellem ude og inde. Særligt den unikke svævende tagkonstruktion – der med sin synlige viftekonstruktion giver mindelser til historiske tømmerkonstruktioner og folderne til origami – giver en særlig stemning igennem byggeriet. Gennemgående tema for materialerne er den naturlige patinering og samspillet med naturen.

Hotellejligheder, drivingrange og juniorklubhus har alle materialemæssige, formmæssige og arkitektoniske referencer til klubhuset og skaber sammen med golfbanedesignet en unik sammenhængende totaloplevelse.

Der er efter projektets afslutning opført yderligere bygninger i anlægget som en direkte videreførelse af det oprindelige design.

Har du spørgsmål til projektet, eller er I ved at tænke på et lignende projekt?

Anne Katrine Arrildt
Arkitekt MAA / Partner

ak@EplusN.dk

Tlf: 8614 9500

Mobil: 4041 4081