Information

Årstal: 2020

Bygherre: Erhverv

Projekttype: Nybyg

Funktion: Driftsbygning og maskinhal

Bomholtgård

Bygningen, som er driftsbygning og maskinhus bygget sammen, er placeret i nær afstand til det eksisterende gårdanlæg med facader i forpatineret akacietræ og grå teglsten, der i nuancerne er afstemt med stuehusets facade.

For at tilpasse sig landskabet og lave mindst mulig terrænbearbejdning på grunden, der falder 4 meter fra den ene ende til den anden, er bygningen givet flere gulvniveauer, samlet under ét stort skrånende tag. Dette udnyttes til et højloftet maskinhus på det laveste sted, mens facaden længst mod stuehuset er synes lav og underordner sig hierarkiet i anlægget.

En skærmende ryg mod ankomsten gemmer på toiletter og andre lukkede funktioner. De mere åbne funktioner, som mødelokale og frokostrum, kan nyde udsigten mod øst over Århusbugten gennem den åbne fortandede, facade med stort udhæng, hvor grænsen mellem ude og inde minimeres.

Alle overflader i bygningen står ærligt og gedigent i materialer, der kun bliver smukkere med alderen, som naturskifer, egetræ på gulv og vægge, levende planter, limtræsbjælker, akustikloft med trælister over samlinger ligesom den grå teglsten også går igen i interiøret.

Har du spørgsmål til projektet, eller er I ved at tænke på et lignende projekt?

Jostein Burmann
Bygningskonstruktør / Partner

jb@EplusN.dk

Tlf: 8614 9500

Mobil: 2925 7921