Sortering

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

 

September 2017

E+N Arkitektur på Kirken Forum 2017

Vi er endnu engang at finde på Kirkens Forum - fagmessen for kirken i Fredericia. Kig forbi og hør lidt om både restaurering og nybygning af kirkemiljøer. 

September 2017

Vundet udbud i Aarhus på Skovgaardsgade

Vi glæder os meget over at have vundet udbudet i Skovgaardsgade med Høgh & Rousing Invest A/S og Haugaard Holding ApS, og ser frem forventningsfuldt frem mod samarbejdet og realseringen af projektet!

September 2017

Ny Samarbejdsplatform

Kontoret Rømerhus

 
Kontorpladser på prominent adresse: E+N opstarter samarbejdsplatform på toppen af Rømerhus

”Kontoret Rømerhus” er tegnestuens vision om at skabe en ny samarbejdsplatform i nærheden af tegnestuen. Formålet er at skabe mulighed for, at konsulenter, iværksættere og mindre firmaer eller afdelinger kan få en arbejdsplatform for kortere eller længere perioder i unikke rammer. Med mulighed for synergi og selskab.

Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at gøre det nemt: Du betaler et fast månedligt beløb, som omfatter alt.

Udlejning sker efter devisen om ”plug n play”: Inkluderet er arbejdsplads med hæve-/sænkebord, reolplads og aflåst skab med jævnlig rengøring, el, vand og varme, samt adgang til internet, møderum, toilet, sort-hvid print/scan, kaffe og cykelparkering mv.

Vi er stolte af at have indgået samarbejde med CEJ Ejendomsadministration, som sikrer en professionel servicering af de fremtidige lejere. 

For uforpligtende fremvisning og oplysning om lejevilkår er du velkommen til at kontakte os på info@eplusn.dk

Juni 2017

E+N arkitektur A/S får ny administrerende direktør

Arkitekt og partner Jesper Back overtager pr. 1/7-2017 rollen som administrerende direktør hos E+N Arkitektur efter Finn Larsen. Arkitekt og partner Finn Larsen var med til at overtage Exners tegnestue i 1999 – i dag E+N arkitektur - og giver nu direktionen af selskabet videre.

Jesper Back, der indtrådte som partner i E+N Arkitektur i 2009, og siden har været tegnestueleder og teamleder, overtager rollen som administrerende direktør som led i et planlagt generationsskifte.

Jesper Back har været tilknyttet tegnestuen siden 2004, og har siden bl.a. i tæt samarbejde med Finn Larsen arbejdet med udviklingen af både tegnestuen som helhed samt tegnestuens kulturarvsprojekter. Derigennem har han samlet den faglige og ledelsesmæssige erfaring der kan være med til at bringe tegnestuens idéer og erfaringsgrundlag videre.

Finn Larsen fortsætter som partner på tegnestuen med særligt ansvar for videregivelse af sin erfaring med værdier, helheder og detaljer til tegnestuens medarbejdere fra de mange arbejder i Danmark og udlandet.

Finn Larsen er fortsat en del af E+N Arkitektur A/S, hvor ledelsen fremadrettet består af de fire partnere Jesper Back, Thomas Friis, Eva Holdgaard Jensen og Finn Larsen.

Tegnestuen har de sidste 10 år boet i Rømerhus midt i Aarhus, og er lige flyttet ind i nye lokaler på tagetagen samme sted, efter at have ledet den netop afsluttede restaurering og ombygning af bygningen. Tegnestuen fremviser de nye lokaler på taget af Rømerhus ved en reception fredag d. 16 juni 2017 kl. 14-17.

Nærmere information fås hos
Jesper Back på telefon 2840 8413 eller Finn Larsen på telefon 40 85 95 00


Baggrund

Finn Larsen indtrådte som direktør på tegnestuen i 2001 og kan dermed videregive 16 års erfaring som administrerende direktør.

Restaureringen af Koldinghus var det første arbejde, som Finn Larsen startede med ved ansættelse på Exners Tegnestue i 1986. Efter Koldinghus var det særligt Lyng Kirke og Virklund Kirke samt efterfølgende arbejder med projekter i Europa der tog over.

Kalvertooren Shopping Arcade i Amsterdam centrum var et af de første større udenlandske projekter i 1995-1998. Projektet vandt NRW/ICSC prisen i 1998 som bedste inner city projekt. I Holland fulgte derefter Klooster Ter Apel, Holland hvor tegnestuen i samarbejde med Inger og Johannes Exner tilføjede en ny vestfløj til et fredet middelalderkloster.

Efter i perioden 2000 -2010 fulgte en række andre internationale projekter, bl.a. fokuseret på etablering af Shopping i fredede bygninger. Bl.a. i Stadsfeestzaal, Antwerpen og Entré Deux Shopping Arcade i Maastricht, som vandt FGH og ICSC prisen i 2008. I Tyskland arbejdede Finn Larsen sammen med lokale kræfter om etableringen af Museum og formidling af Klosterruin ved Klosterstätte Ihlow ved Bremen.

Seneste nordiske projekt tæller Sct. Nicolai Kloster ruin, UNESO World Heritage til koncert og kirkerum, Visby, Sverige 2012.

Jesper Back og Finn Larsen har haft et tæt samarbejde på tegnestuen siden 2004 og har bl.a. arbejdet tæt sammen om projekterne i udlandet. De kunne i den forbindelse ses på DR K før jul i programmet ”fantastiske forvandlinger” som viste E+N Arkitekturs projekter fra Visby og Godsbanen i Århus.

Inger og Johannes Exners overdragelse af Exners Tegnestue til Finn Larsen, Anna Mette Exner og Karen Exner i 1999, og tegnestuens størrelse derefter, betød, at den flyttede fra hjemmet på Marselisvej i 2007 til Rømerhus på Skt. Clemens Torv i Aarhus, som i dag efter restaurering og ombygning fremstår fremtidssikret til moderne kontor og retail.

I Danmark: Restaureringer og konvertering af fredede bygninger, Hindsgavl Slot til hotel- og konferencefaciliteter, Helhedsplan for Jelling kulturarv og By og ombygning af Spanteloftbygningen, Holmen København. Af nybygninger, Kerteminde Golfklub med hotellejligheder, Kirketorvet 22 i Vejle og Spøttrup Borg besøgscenter med haveanlæg.

I Århus restaureringerne af Villa Alba -Strandvejen i Aarhus, Den Danske Bank - Lille torv i Aarhus, Skovriderboligen på Skovriddervej i Aarhus, Godsbanen og Rømerhus ligeledes i Aarhus.

I Mårslet har Finn Larsen været meget engageret i Bevaring af byens identitet og natur, og de seneste år er det sket som medlem af Mårslet fællesråd.

Maj 2017

Klægager - Danmarks smukkeste bondegård!

Stort tillykke til Ruth og Christian på Klægager. Deres store arbejde på Klægager er netop blevet anerkendt som ”Danmarks Smukkeste Bondegård”, vinderen blandt 15 nominerede bondegårde, som Bygningskultur Danmark står bag.
Tegnestuen har i samarbejde med Arkitekt Per Kruse bistået Ruth og Christian i første fase af ombygningen, hvor den gamle stald blev konverteret til forsamlingsrum med tilhørende toiletter og køkken.

Læs mere her

Maj 2017

"Bestseller-milliardær åbner kæmpe modebutik i historisk bygning"

Berlingske Business bragte igår artiklen om Anders Holch Povlsen og Bestsellers snarlige åbning Rømerhus.

Vi er stolte af at være rådgivere på dette projekt, og glæder os til at byde jer alle velkomne i vores kontor - på toppen af Rømerhus.

Læs mere her

Marts 2017

"122 år og smuk som aldrig før"

Jyllands-Posten bringer idag d. 9. marts et flot indblik i vores arbejde med Rømerhus for Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen.
Læs mere om tegnestuens mange overvejelser og ikke mindst bygherrens kompromisløse indsats for at løfte Sophus Frederik Kühnels bygning fra 1895.

Læs hele artiklen her

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Januar 2017

Kjeld Ghozati i Köln

Kjeld Ghozati er blevet inviteret til Køln for at holde en forelæsning "Fakultät für Architektur". Forelæsningen finder sted imorgen og er en del af en forelæsningsrække, som blandt andet tæller bidrag fra Henning Larsen Architects, C.F. Møller, Cobe, Vandkunsten foruden Tina Saaby (Stadsarkitekt, København).

Kjeld vil blandt andet forelæse om tegnestuens infill-projekter og vores kontekstuelle paradigme.

Læs mere her:
http://atuesday.akoeln.de/

Januar 2017

Vinder af udviklingsplan på Aarhus Universitets nye campusområde

E+N skal bidrage til den fremtidige udvikling af Aarhus Universitets nye Campusområde på Aarhus Kommune Hospital.

Vores team bestående af Aart Architects (hovedrådgiver), Møller og Grønborg, Trafikplan er blevet udpeget som konsulent for Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS) til at bistå med udviklingen af Aarhus Universitets nye Campusområde på Aarhus Kommune Hospital. Området skal transformeres til en campus med en unik kombination af universitet, erhverv, boliger og butikker. Et levende campus med aktivitet døgnet rundt.

Udpegningen sker på baggrund af et afholdt parrallelopdrag hvor bl.a. COBE og CF Møller deltog. Teamets forslag bygger på at lade stedets eksisterende identitet være det bærende element og danne udgangspunkt for en transformation hvor eksisterende og nye bygninger supplerer hinanden.

Læs hele dommerbetænkningen her
Læs om Universitets arbejde med det nye Campus 2.0 her

FEAS overtager det historiske hospital I 2019, hvorefter omdannelsen til universitet vil begynde. Området indeholder mere end 110.000 m2 bygninger.

Vi glæder os meget til at bidrage til omdannelsen af dette vigtige område I byen.