Sortering

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

 

Oktober 2016

Parallelopdrag på Tage-Hansens Gade

Vi kan glæde os over at være udpeget til at deltage i parallelopdraget på omdannelsen af Amtssygehuset i Tage-Hansens Gade! Vi ser meget frem til samarbejdet med Aarhus Kommune og ikke mindst vores team: Gehl Architects, Henning Larsen Architects og Rambøll Danmark.

Oktober 2016

Studietur til Finland

Vi ser tilbage på en begivenhedsrig studietur: Tidligere på måneden forlod hele tegnestuen skrivebordene og tog til Finland for at gå i Alvar Aaltos fodspor. Det blev en spændende opdagelsesrejse med masser af læring og social kvalitetstid. Nu er vi tilbage ved skrivebordene med fornyet inspiration til hverdagen og de mange spændende projekter.

Oktober 2016

Mengel Tower modtager Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2016

Igår havde vi den store ære af at modtage vi Aarhus Kommunes Arkitekturpris for vores arbejde med Mengel Tower i Høegh-Guldbergs Gade, Aarhus. Prisoverrækkelsen fandt tilmed sted i den Rå Hal på Godsbanen, som vi restaurerede i 2012. Vi takker for den store anerkendelse og de flotte ord!

Juni 2016

Vinder af konkurrencen om sognegård i Bryndum

E+N Arkitektur har i samarbejde med underrådgiveren Constructa vundet konkurrencen om en ny sognegård i Bryndum ved Esbjerg. Sognegården skal opføres på et grønt areal overfor Bryndum Kirke, en af Danmarks fineste kvaderstenskirker, og vil her være med til at styrke bymiljøet omkring kirkepladsen som byens samlingssted.

Uddrag fra dommerbetænkningen:
”Det er et forslag, som trods sin beskedne fremtoning, vil blive et markant tredje bygningsanlæg omkring kirkepladsen. Med sin klassiske udformning og det transparente murværk åbner bygningerne sig op og byder besøgende velkomne, til et smukt udformet og velbelyst ankomstrum, som favner alle væsentlige velindrettede og organiserede funktioner.”

Bryndum sognegård vil blive et dynamisk og moderne hus med traditionelt snit efter lokalplanens krav, som tilføjer nye rumlige kvaliteter til byen. Bryndums borgere får nu flere steder at kunne samles; på kirkepladsen i forlængelse med sognegårdens forplads; herfra med direkte grøn sammenhæng i det store sydvestvendte haverum, sognegårdens åbne centrale opholdsrum og i selve sognegårdssalen.

Konkurrencen var en indbudt konkurrence med deltagelse af Brøgger Arkitekter/Erik Møller Arkitekter samt Creo arkitekter.

April 2016

Indvielse af Maritimt Kulturcenter

I sidste uge blev det Maritime Kulturcenter i Mariagerfjord indviet, de mange fremmødte fik lov til at opleve formidlingsbygningen og det historiske skibsværft på tætteste hold. Wiegaarden var på pletten og optog denne video.
Projektet er realiseret i et partnerskab mellem Mariagerfjord Kommune og Realdania. E+N Arkitektur er rådgiver efter vundet konkurrence i foråret 2013.

April 2016

E+N i medierne

Vores projekter har på det seneste gjort sig positivt bemærket i flere af landets aviser

Børsen bragte fornylig et indblik i vores seneste nybyg-projekter, om vores arbejde med karakterfulde projekter og ikke mindst vores filosofi om "høj kvalitet til beskedne merpriser".
Læs den fulde længde her.

Også Fyens Stifttidende har givet et projekt-indblik, her stilles skarpt på den luksuriøse golfklub i Kerteminde, der omtales som "en af Nordeuropas flotteste golfbaner".
Læs den fulde artikel her.

Marts 2016

(gen)BRUG KULTURARVEN! – men pas på værdierne

Sov tornerosesøvn i den gamle kostald efter et festmåltid i laden. Støb kuglerne til din næste gode idé i kirketårnets konferencerum. Genbrug af kulturarven er ikke noget nyt, men sammen med et øget fokus på bæredygtighed og udvikling af metoder, materialer og teknikker, giver det helt nye muligheder for at løfte gamle traditioner videre til et nyt niveau. Det kræver imidlertid viden, forståelse og indsigt at sikre og balancere netop metoder og teknikker. Ellers kan man ende med at ødelægge de historiske og æstetiske kvaliteter, man ønskede at bringe videre til de næste generationer.

Med udgangspunkt i tegnestuens store erfaring med kulturarvsprojekter har restaureringsarkitekt og partner Jesper Back har skrevet et indlæg til magasinet BYG i forbindelse med temaet renovering og genanvendelse af eksisterende bygninger. Indlægget handler om hvordan genbrug af kulturarven kan blive mere bæredygtigt, og hvilke forhold man skal være særlig opmærksom på for at opnå et godt resultat.

Læs indlægget og BYG 2016/01 her
Download den uredigerede version af indlægget her