Sortering

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

 

Juni 2013

Røgen Kirke

Røgen kirke blev indviet ved en festlig gudstjeneste pinsedag den 19. maj ved biskop Kjeld Holm samt med deltagelse af Provst Anders Bonde og præst Mette Momsen. Røgen Kirke med kor og skib fra1200-tallet samt tårn fra 1864 ligger højt i det kuperede landskab i Røgen. Ved den netop afsluttede istandsættelse er kirkens kampestensfacader omfuget og de indvendige vægge rensede for plastmaling og nykalkede. I det enkle kirkerum koncentreres opmærksomheden om alterpartiet med det farvestærke altermaleri af Sven Havsteen Mikkelsen fra 1970. Farveholdningen på stolestaderne, sat af kunstneren i samklang med maleriets bund-nuancer, er bevaret. Prædikestolen er konservatoristandsat og der er indsat nyt orgel og et nyt enkelt granit-alterbord.

Juni 2013

Tranekær Slot

Tranekær Slot daterer tilbage til år 1160 og er Danmarks ældste verdslige beboede hus. I dag fungerer slottet som bolig for slægtens 13. generation Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig og hans familie.

Den indvendige istandsættelse, der omfatter 2 køkkener og 14 gæsteværelser med tilhørerende badeværelser, er netop afsluttet.

Alle badeværelser er specielt indpasset i det fredede slot. På slottets første sal er der til et hjørneværelse indpasset et badeværelse i en af slottets dybe vinduesnicher. I hjørneværelset afslører kun den fine corian-skål i vindueskarmen, at der er et badeværelse. Paneldøre kan åbnes op som rumafgrænsning og skabe et baderum med toilet og bad indrettet i to tidligere reolnicher.

I et andet værelse kommer man ind i badeværelset gennem et stort egetræsskab, der hører til et møblement, der er skabt til rummet.

Marts 2013

E+N Arkitektur vinder Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord

Realdania og Mariagerfjord kommune offentliggjorde fredag eftermiddag, at E+N Arkitektur har vundet konkurrencen om, hvordan træskibsværftsområdet i Hobro kan åbnes for offentligheden og blive til et maritimt kulturcenter, hvor det arbejdende værft integreres med oplevelser og formidling for besøgende.Dommerbetænkningen fremhævede, hvordan det vindende forslag opfyldte bedømmelseskriteriet om at gøre centret synligt, åbent og indbydende og gav den bedste løsning på helhedsplanens disponering.

Samtidig fremhævede dommerbetænkningen, at E+N Arkitekturs placering af en ny formidlingsbygning forekommer både rigtig og indlysende, fordi forslaget sikrer bygningen en markant opmærksomhed samtidig med, at der bibeholdes en ’respektafstand’ til det arbejdende værft.

Læs mere om projektet på Realdanias hjemmeside