Sortering

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

 

December 2009

Julen 2009

Tegnestuen ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi holder lukket fra d. 24. december til og med d. 3. januar.

November 2009

Godsbanearealerne

Citeret fra dommerbetænkningen:

"Set ud fra en samlet arkitektonisk vurdering er projektet på det bedst tænkelige niveau. Det eksisterende bygningsanlæg er overbevisende behandlet, hvad angår fleksibilitet, funktionel disponering og arkitektonisk udformning. Godsbanehallernes facader mod nordvest og sydøst er eksemplariske med den indlevede behandling af det eksisterende facadeudtryk, som med sit greb om de eksisterende bygninger spiller godt op til den meget markante bygning."

Læs mere om Godsbanen

November 2009

Praktikplads tilbydes - forår 2010

Med udsigt til nye spændende opgaver har tegnestuen igen mulighed for at tilbyde en praktikplads for det nye år.

Tegnestuen er altid interesseret i ansøgninger fra arkitektstuderende eller konstruktørstuderende, der har lyst til at prøve kræfter med praksis.

Din ansøgning ledsaget af relevant CV og eksempler på udvalgte referencer/projekter sendes til Exners Tegnestue, Skt. Clemens Torv 8, 8000 Århus C.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 86 14 95 00 eller mail: exner@exn.dk

November 2009

Århus Vikingemuseum

Tegnestuen har udarbejdet et idéoplæg til en ny indgang samt underjordisk udstillingspassage til Vikingemuseet i Århus.
Nede i kælderen under Nordea Bank på Skt. Clemens Torv findes i dag Århus Vikingemuseum, som fortæller Århus’ historie helt tilbage til omkring 900 tallet. Moesgård Museum har nu skabt mulighed for at gøre oplevelsen endnu større for publikum ved at udvide Vikingemuseet med en underjordisk passage, og give et indblik i vikingernes verden via ny 3D-teknologi.

Oktober 2009

Præmieringer

Tegnestuen har modtaget en arkitekturpris af Århus Kommune for Infill byggeriet i Jægergårdsgade, en præmiering "af gode og smukke bygninger på frederiksberg" for  Ridehuset ved Frederiksberg Slot  samt rosende omtale for ombygningen af en firelænget landbrugsejendom i Lem i Randers Kommune.

September 2009

Smørum Kirke

Til - og ombygning af nordre våbenhus

September 2009

Spøttrup Borg

I foråret udskrev Spøttrup Borgmuseum i samarbejde med Slots- og Ejendomsstyrelsen, Skive Kommune og Realdania en konkurrence om en længe ønsket velkomstbygning. Fem teams blev i maj udpeget til at komme med deres bud på bygningens udformning. 

Vinderen i konkurrencen om at tegne og bygge Spøttrups kommende velkomstbygning er nu fundet. Vinderteamet, der består af Hans Ulrik Jensen A/S, Exners Tegnestue A/S, Stokvad & Kerstens og Rådgivende Ingeniører A/S, har ladet sig inspirere af skoven og dens materialer – og velkomstbygningens ankomstfacade leder derfor tankerne hen på en tømmerstabels sider, mens glasfacaderne i bygningens udstillingsrum får gren-beklædte skodder. 
 
 

September 2009

Rejsegilde for Hammel Sognegård

D. 1. september var der rejsegilde for den nye sognegård i Hammel

September 2009

Studietur 2009

Tegnestuen har været på Studietur til Odense og København. Fokus på turen lå på restaurering, konvertering og nybyg - og selvfølgelig lidt egne arbejder.
Blandt mange emner på programmet var Masteskurene og Mærsehuset, Hindsgavl Slot, Skuespilhuset, , DR´s koncerthus, Jomfru Kloster og et smut forbi Raadvad Centret.

Juli 2009

Sommerferie 2009

Tegnestuen holder lukket for sommerferie i ugerne 29-30-31 og er tilbage igen mandag 3/8 -2009. Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Juni 2009

Møntergården fase 2

Exners Tegnestue er blevet udvalgt til at gå videre til fase 2 i konkurrencen om ny udstillingsbygning og helhedsplan for Møntergårdskarreen i Odense. Tegnestuen indgår i team med landskabsarkitekt Preben Skaarup og Leif Hansen, rådgivende ingeniører. Møntergårdskarreen skal udbygges til et moderne museumskompleks, hvor eksisterende bevaringsværdige bygninger indgår i en harmonisk helhed med nye tidssvarende bygninger i høj kvalitet. Konkurrenceperioden for 2. fase afsluttes medio september 2009.
 

Juni 2009

Prækvalifikation Danmarks Keramik Museum

Exners Tegnestue er blevet prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om udbygningen af Danmarks Keramik Museum i Middelfart. Exners Tegnestue danner hold med Thing og Wainø Landskabsarkitekter og Ingeniørfirmaet Søren Jensen.  
Danmarks Keramikmuseum holder til på Grimmerhus, det gamle enkesæde til Hindsgavl Slot i Middelfart, og har siden 1994 virket som Nordens eneste specialmuseum for moderne keramisk kunst, kunsthåndværk og design. 
Konkurrencens formål er at videreudvikle stedet med respekt for de fredede bygninger til en arkitektonisk perle, som i sig selv er en attraktion. Udvidelsen udgør ca 1 600 m2 og den indvendige ombygning af sidefløjen udgør ca 150 m2.

Juni 2009

Prækvalifikation - Stora Torg i Visby

Tegnestuen er sammen med Schønherr Landskab blevet prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om udviklingen af Stora Torg i Visby. Ønsket er at torvet i fremtiden skal fungere som byens mødeplads og arena.

Læs mere om Stora Torg

Maj 2009

Offentliggørelse af publikationen Dejlig er fjorden

Mariagerfjord Kommune ansøgte sammen med 33 andre kommuner om at blive Kulturarvskommune, og var iblandt de fire som Kultursarvsstyrelsen og Real Dania valgte ud.
Resultatet Fjordatlasset med titlen ”Dejlig er fjorden” udkommer 28. maj, og det vil blive tilgængeligt via bl.a. biblioteker, turistbureauer, museer, borgservicecentre mv. i Mariagerfjord Kommune.
En analyse af indholdet i fjordatlasset skal indarbejdes i den kommende Kommuneplan.
Projektets anden etape vil have mere fokus på formidling og udarbejdelse af en strategi for fjorden, dens omgivelser og dens borgere.

April 2009

Prækvalifikation - Velkomstbygning til Spøttrup Borg

Tegnestuen er blandt de fem som er blevet prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om en ny velkomstbygning til Spøttrup Borg. Teamet består af Totalentrepreneur Hans Ulrik Jensen og rådgivende ingernører Stokvad-Kerstens.
Spøttrup Borg er med sine velbevarede bygningsanlæg, omgivende voldgrave og omfattende haveanlæg Danmarks mest helstøbte middelalderborg. Som en del af en større helhedsplan skal et nyt velkomstbygning nu underbygge borgens historiske betydning for de besøgende. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Spøttrup Borgmuseum, Slots- og Ejendomsstyrelsen, Skive Kommune og Realdania.
Velkomstbygningen skal indeholde udstilling, butik, personalefaciliteter, publikumstoiletter m.m.

Læs mere om Spøttrup Borg

Marts 2009

Prækvalifikation - Kulturproduktionscenter og byudvikling på Godsbanearealerne

Tegnestuen er blevet prækvalificeret til deltagelse i konkurrencen om Kulturproduktionscenter og byudvikling på Godsbanearealerne sammen med et team bestående af Entrepenør  Hans Ulrik Jensen A/S, Arkitekterne 3XN, Byplanlæggere NORD arkitekter Aps samt Rådgivende Ingeniører Søren Jensen A/S. Konkurrencen er udskrevet af Århus Kommune og løber frem til august 2009.

Læs mere om projektet på Godsbanen

Marts 2009

Prækvalifikation Møntergården

Tegnestuen er sammen med et stærkt team blevet prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om tilbygning til Møntergården i Odense, som rummer Odense Kulturhistoriske Museum. Projektkonkurrencen handler om en totalrådgivningskontrakt vedrørende opførelse af ny udstillingsbygning til museet Møntergården og anlæg af bygningens nære udearealer.