Sortering

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

 

December 2008

Hvidovre Sognegård

Efter flere års forberedelse udskrev Hvidovre Menighedsråd i august 2008 en indbudt arkitektkonkurrence med det formål at fremkalde forslag til et nyt menighedshus ved Hvidovre Kirke.

Ønsket var en løsning, der omfattede en bevaring og hensigtsmæssig indretning af det eksisterende menighedshus' hovedbygning - den tidligere præstebolig - kombineret med en større ny tilbygning. sammenbygget med hovedhuset.

En enig dommerkommité indstillede forslaget fra Exners Tegnestue til vinder af konkurrencen.

Læs mere om Hvidovre Kirke

December 2008

Bogudgivelse: Når landbrugets bygninger skifter erhverv

Bogen ”Når landbrugets bygninger skifter erhverv” vil med en række vellykkede eksempler inspirere til at genbruge ejendomme på landet i nye funktioner. Den er skrevet af Kræn Ole Birkkjær, Per Kruse, Jørn Moesgård og udgivet på Landbrugsforlaget med støtte fra Fonden Realdania.

Exners Tegnestue A/S er repræsenteret med hele 5 projekter i bogen : Boliger i Vestrup, Boliger i Lem, Børnelejren på Søgård, Boliger og kontorer i Kare samt Bageri i Bjeragerhougaard.

November 2008

Entre Deux - Maastricht

Projektet "Entre Deux retail Centre" i Maastricht har vundet den prestigefyldte hollandske pris "The FGH Real Estate Award 2008". I sin begrundelse skriver juryen bl.a. :

"... Above all, the jury is impressed with the respect the developers have shown for the historic setting in which they had to operate. The project has been seamlessly integrated into Maastricht’s city centre, adding to the appeal of the city through its special atmosphere and high quality..."

Projektet er udført i samarbejde med Arn Meijs Architekten Maastricht og T+T Design Gouda.

November 2008

St. Nicolai Kirke

På et pressemøde 3. november i Visby blev det afsløret at tegnestuen har vundet 1.præmien i konkurrrencen om restaurering af katedralen Sct. Nicolai.
Uddrag af dommerkomitéens begrundelse for præmieringen :
"De största förändringarna är att ett nytt valv bestående av trä och glas kommer att byggas."
"Det ska även bli ett höj och sänkbart stengolv och ett extra våningsplan som kan höjas upp vid behov."
"Bygget kommer att kosta 35 miljoner och aktiebolaget Kultudralen behöver nu tre miljoner innan nästa sommar bara för att kunna komma igång med bygget."
Forslaget var et af fire forslag udtaget til en endelig bedømmelse. De øvrige forslag var udarbejdet af AIX - Stockholm, C.F.Møllers Tegnestue samt Visby Arkitektgrupp.

November 2008

Praktikplads tilbydes - forår 2009

På grund af tilgang af mange nye spændende opgaver i efteråret har tegnestuen igen mulighed for at tilbyde en praktikplads for det nye år.

Tegnestuen er altid interesseret i ansøgninger fra arkitektstuderende eller konstruktørstuderende, der har lyst til at prøve kræfter med praksis.

Din ansøgning ledsaget af relevant CV og eksempler på udvalgte referencer/projekter sendes til Exners Tegnestue, Skt. Clemens Torv 8, 8000 Århus C.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 86 14 95 00 eller mail: exner@exn.dk

Oktober 2008

Stadsfestzaal Antwerp

Projektet Stadsfeestzaal i Antwerpen har vundet endnu en pris - BLRW (Belgium-Luxembourd Shopping Centre Board) Shopping Award 2008. I begrundelsen for tildelingen af prisen nævnes bl.a. :
"The biennial BLRW award is being awarded as a major recognition of the vision and perseverance needed to realise this project with architecture of the highest quality. It has also been a stimulus to both the government and private parties to work to achieve first-class, sustainable city centre developments."

Oktober 2008

Fremtidens Herregård

Tegnestuen er sammen med en projektgruppe bestående af Dansk Landbrugsrådgivning - Landscentret, Agrotech og Arkitektskolen i Aarhus blevet præmieret i Realdanias herregårdskampagne.

Det overordnede formål med projektet er at aktivere den bygningsmasse, som indeholder og omgiver godset Gyldensteens renæssance hovedbygning, og på den måde konvertere en stor årlig udgift til en aktiv del af forretningen. I samme proces tilføres der egnen en ny virksomhed, som udnytter herregårdens bygninger og jorder på en ny og tidssvarende måde, og som udvikler virksomheden Gyldensteen hen imod nye produktioner med fokus på naturmedicin og sundhed. Med udgangspunkt i en reetablering af de tidligere avlsbygninger, som nedbrændte i 1960, etableres der til virksomhedens nye formål en moderne erhvervs-/ forskningspark. En gevinst for Nordfyn vil være etablering af en virksomhed, som agerer dynamo for lokalsamfundet og tiltrækker højt uddannede medarbejdere.

Læs mere om projektet

September 2008

Studietur 2008

Tegnestuen har været på Studietur til Tyskland hvor hovedtemaet var bygninger af Heinz Bienefeld og Peter Zumthor. Tegnestuen besøgte blandt andet Bienefelds tegnestue, som føres videre af sønnen Nikolaus.

Juli 2008

Sommerferie

Tegnestuen holder lukket for sommerferie i ugerne 29-30-31 og er tilbage igen mandag 4/8 -2008. Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Juni 2008

St. Nicolai Kirke

Blandt et stærkt felt på 20 tegnestuer fra hele Norden er tegnestuen er blevet prækvalliceret til at deltage i konkurrencen om restaurering af Sct. Nicolai Kirke i Visby på Gotland. Der er udvalgt 4 tegnestuer til at deltage i konkurrencen.

Byen Visby på Gotland er optaget på UNESCO's liste over verdens kultur- og naturminder. Sct. Nicolai kirke fra 1200-tallet er en af flere kirkeruiner i den lille by. Det er planen at udvikle kirkeruinen til en unik arena for musik- og kulturarrangementer.

Juni 2008

Stadsfestzaal Antwerp

Shopping centret Stadsfeestzaal i Anwerpen, Belgien er blevet udnævnt til vinder af the 2008 Urban Land Institute’s (ULI) Awards for Excellence : Europe competition" 2008.
ULI præmieringen "for Excellence" blev givet for det samlede projektudviklingsforløb. Kriterierne for at Stadsfeestzaal projektet blev tildelt præmieringen var bl.a. bidraget til byfællesskabet, innovation, tilpasningen til omgivelserne; kommerciel succes og stærk bymæssigt design som bidrager til et levende bæredygtigt miljø.

Juni 2008

Bispetorvet i Aarhus

Tegnestuen er blevet tildelt en 1. præmie i Århus Kommunes konkurrence om den fremtidige indretning af Bispetorvet. Forslaget blev udarbejdet i en projektgruppe sammen med arkitekterne Inger og Johannes Exner, Bue Beck og Lars Nicolai Bock.

Der er tale om et tredelt forslag, som med med tre lag af tilføjelser til byrummet forstærker og tilfører torvet nyt liv.
Version 1 forstærker den oprindelige idé med muren og den omkransende træbeplantning.
Derudover flyttes rytterstatuen ud af Domkirkens skygge og foreslåes flyttet til Lilletorv, hvor den rider mod Domkirken.
Version 2 tilføjer en Agora til markeds- og kulturelle aktiviteter.
Version 3 tilføjer et tårn med udsigt til torvet, byens tage og landskabet omkring byen.

Juni 2008

Exner går til bolden

Tegnestuen er stolte over at kunne præsentere sit nye sportsmæssige tiltag: FC EXNER 2008. Holdet har allerede været i kamp med gode resultater.