September 2014

Studietur

Hele tegnestuen har været på studietur til Sverige. Årets tur gik til Stockholm og Gotland og fokuserede på projekter, der indfangede den særlige nordiske tradition omkring materialer og stedforståelse.

 

I Stockholm havde vi bl.a. udvalgt os en række af kirker, som belyste et stort spænd fra barokken til nutiden: Vi så bl.a. St. Katarina Kirke – genopbygget af Ove Hiddemark efter en brand, Markuskirken af Sigurd Lewerentz og den nye Årsta kirke af Celsing arkitekter. Derudover fik også et par af Asplunds byggerier besøg: bl.a. Skogskyrkagaarden og statsbiblioteket. Sidst men ikke mindst blev det også en tur til Skokloster Slot, hvis istandsættelse har været en vigtig inspiration til tegnestuens holdninger omkring restaurering. Her fik vi bl.a. en spændende snak med Fastighedsværkets eksperter om de igangværende klimaforsøg på slottet.

 

Efter Stockholm tog vi til Gotland, hvor vi bl.a. genså tegnestuens eget projekt – UNESCO kirkeruinen Skt. Nikolaj – i Visbys verdensarvsbeskyttede bykerne Derefter tog vi på cykeltur i det gamle militærområde Bungenäs, besøgte stenbruddet i Slite hvor de bryder kalksten. Endelig fik vi fik en uforglemmelig rundvisning på det legendariske sted ”Kuten Bensin” på Fårø, hvor specielt udvalgte amerikanerbiler får lov at forfalde i ren John Ruskin stil og danne rammen om spektakulære rockkoncerter med f.eks. Bill Haley and the Comets.

 

Alt i alt en mindeværdig tur med gode oplevelser, hvor vi fik lejlighed til at gense tegnestuens netværk i Sverige opbygget gennem bl.a. projektet på Gotland.