November 2019

E+N Arkitektur opkøber SPOT architecture og indleder fælles vækststrategi

 

Et af Aarhus’ ældste arkitektfirmaer E+N Arkitektur opkøber SPOT architecture som foreløbig kulmination på en større udviklingsplan for tegnestuens kerneområder – restaurering, transformation, kulturarv samt nybyggeri. Med opkøbet får E+N Arkitektur nu styrket tegnestuens forretningsområde for nybyggeri samt tilført specialviden indenfor 3D-projektering og bæredygtig arkitektur.

 

Den aarhusianske tegnestue E+N Arkitektur har opkøbt kollegaerne i SPOT architecture og sætter nu alle sejl ind på at geare tegnestuen til fremtidens marked. Opkøbet af Spot architecture skal ikke blot supplere E+N Arkitekturs mangeårige erfaring fra talrige projekter, men også tilføre nye kompetencer og opruste på virksomhedens nuværende fagområder. SPOT architecture skal blandt andet videreudvikle forretningsområdet for nybyggeri og ruste tegnestuen til stigende krav om digitalisering af byggeriet med deres erfaring i 3D BIM-projektering, visualisering og parametrisk design.

”Opkøbet af SPOT architecture er et ønske om at videreføre tegnestuens DNA og samtidig arbejde fremsynet med udviklingen af fremtidens byggeri. SPOT architecture er ikke blot et tilskud i form af erfarne projektledere og projekteringskompetencer, det er også et unikt personmatch, hvor vi ser store muligheder i en fælles fremtid,” fortæller partner i E+N Arkitektur Thomas Degn Friis.

SPOT architecture blev etableret i 2016 af bygningskonstruktør Jostein Burmann og arkitekt Torben Kjær. De to har en fortid hos flere store arkitektvirksomheder og kommer derfor med solid erfaring, som skal sikre, at E+N Arkitektur forbliver attraktive på store projekter for ambitiøse bygherrer inden for både eksisterende og nye byggerier.

En fælles strategi

Opkøbet af SPOT architecture sker på et tidspunkt, hvor begge tegnestuer har haft ambitioner om at vækste. Torben Kjær, partner i SPOT architecture, mener det er den helt rigtige timing:

”Henvendelsen fra E+N Arkitektur kom på et tidspunkt, hvor vi havde besluttet at gå mere målrettet efter projekter i større skala. Vi vil gerne udnytte de kompetencer, vi har med os fra tidligere ansættelser, og hos E+N Arkitektur er vi nu en del af en veletableret organisation med en bred kompetenceprofil og et højt ambitionsniveau.”

De to tegnestuer har en fælles målsætning om at skabe et stærkere og mere fremtidssikret team. Høj faglighed og arkitektonisk kvalitet skal danne grundlaget for stabil vækst, hvor fokus styrkes på både eksisterende og nyt byggeri.

SPOT architecture’s fire ansatte er nu en del af E+N Arkitektur, hvoraf Jostein Burmann og Torben Kjær indtræder i partnergruppen, som i forvejen består af Lise Breum Knakkergaard, der indtrådte i juli 2019 og Finn Larsen, Thomas Degn Friis samt administrerende direktør Jesper Back. Opkøbet trådte formelt set i kraft den 1. oktober og alle medarbejdere fortsætter i E+N Arkitekturs lokaler i Rømerhus ved Clemens Bro i Aarhus C.

 

Fakta om E+N Arkitektur

E+N Arkitektur blev grundlagt i 1958 af arkitektparret Inger og Johannes Exner. Tegnestuens kernekompetence er at udvikle og skabe projekter i spændingsfeltet mellem nyt og gammelt. Derudover har de i mange år arbejdet med restaurering og transformation af fredede og bevaringsværdige bygninger såsom Hindsgavl Slot, Koldinghus og Rømerhus i Aarhus, hvor tegnestuen i dag holder til. I 2012 ændrede tegnestuen navn fra Exners Tegnestue til E+N Arkitektur - Eksisterende plus Nyt. Ændringen skete som led i at skabe en større sammenhæng mellem tegnestuens fagområder, som i stigende grad også kom til at omfatte nybyg. Inden for nybyg har E+N Arkitektur blandt andet tegnet shoppingcentre i Europa, stutteriet Blue Hors, Great Northern i Kerteminde, Banegårdshuset i Aarhus samt flere boligbyggerier.

 

Fakta om SPOT architecture

I sin treårige levetid har SPOT architecture arbejdet med projekter for blandt andre Aage V. Jensen Naturfond, XL Byg, Djurslands Bank, Nordea Ejendomme og NCC Project Development.

Stifterne af SPOT architecture Jostein Burmann og Torben Kjær er velkendte ansigter i branchen. Jostein Burmann har en fortid hos CREO Arkitekter og AART architects og er desuden certificeret passivhusdesigner og DGNB konsulent. Torben Kjær har en fortid hos Renzo Piano Building Workshop, Schmidt Hammer Lassen Architects, Arkitektfirmaet C. F. Møller og AART architects. De bidrager begge med solide erfaringer inden for projektering og projektledelse fra store byggeprojekter.

 

Kontakt for yderligere information:

 

E+N Arkitektur A/S

Thomas Degn Friis  

THF@EplusN.dk

+45 53614304

 

SPOT architecture ApS

Torben Kjær

tk@EplusN.dk

+45 61338505